2014-05-28

Vän med resurser

Hej blöggy. Jag har en god vän som går under namnet queen of the night. En anledning till att hon är en god vän är för att hon idag mötte mig på en tunnelbaneperrong i rusningstrafik för att ge mig en tablett. Tabletten i fråga är en dunderkur mot svampinfektion i fitty. Som jag nu haft i tre dagar och lidit ofantligt av!!! Pevaryl och liknande krämer kan ju ba gå och dö, de funkar ju typ inte. Nä, så nu är det bajbaj fittsvamp och hello fräsch vagina. Hehe. Ååh nog om det. Livet är fan skitvirrigt nu och jag jobbar massor och mår ganska sämst. Måste nog ta mig en bläcka snart om detta fortsätter. Kram på er.

2 kommentarer:

 1. Tjena! Fick Duac utskrivet för ett tag sen för att få bukt med min acne. Den är borta nu (tjooohoooo!!!) men är lite knottrig här o var, ganska rödflammig (vet ej varför), har ärr och oläkta sår kvar. Såg reklamen för nått receptfritt mot rosacea, tror det var Dermalex Repair. Verkar inte vara för rodnad som uppkommer i samband med acne, utan för såkallar "vuxenacne", vilket bara verkar vara någon sorts jobbig rodnad. Tänkte ändå att detta läkemedel skulle kunna hjälpa mig eftersom det ska motverka rodnad o synliga blodkärl etc. Har ni testat det? Är superförsiktigt med allt nu, eftersom jag vill störa min hud som är så lugn som den aldrig vart förut. Står att man kan använda den hur mycket som helst och att den inte innehåller massa mysko grejer men det som finns i den har jag ingen aning om vad det är. Ska kolla upp det men tänkte ändå fråga er om ni vet nått ang detta... Kram!
  går o läsa om det här: http://www.apotea.se/dermalex-rosacea-och-couperose-30g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå! Är det acne eller vuxenacne eller rosacea du har? Lite olika genes och olika behandlingsstrategier. Acne har bakteriell grund och rosacea mer inflammatorisk som dock ger upphov till samma symtom som acne (typ)

   Som jag fattat det är dermalex allmänt antiinflammatorisk och har lite kärlsammandragande effekt. Så borde hjälpa vid rosacea men mer måttligt vid acne. Verkar som du säger inte finnas nåt risky i den men å andra sidan vill du kanske inte riskera?

   Du skulle kunna testa krämen på ett liten yta och se så att du inte reagerar konstigt kanske? Å sen köra i hela fejset. OBS att det är sommar å sol vilket kan försvåra en adekvat utvärdering (acne blir bättre av sol men rosacea blir sämre, allt blir sämre av feta solkrämer och vissa hudtyper är mkt känsliga mot solkräm)

   Jag hade svinmycket knottror (milier, dvs pormaskar utan utförsgång) och gick till acnespecialisten. De var skitbra! De har en tunn tunn nål och skapar en utförsgång och trycker sedan ut innehållet. 500 spänn kostar en timme. Gör ont men..

   Om du ha betablockare kan du testa att ta sånna regelbundet några dagar. Om det är mer åt rosaceahållet borde det bli bättre av det !

   /QotN

   Radera