2013-11-25

Spackla över sprickorna


När det gäller smink för oss med torra och finniga fejs är marknaden tyvärr lite begränsad. "Ta på massa concealer på finnarna!" bräker fölk som lösning på problemet. Lycka till med det när man är täckt av små ilskna torra flagor liksom. Nä. Oftast ser det liksom ännu värre ut när man försöker gunka på någon tjock, heltäckande hudfärgad massa över fnaset och man gör liksom bäst i att bara skita i det. Så klart är det bäst att börja från grunden och reda ut sin fuckade fuktbalans istället för att fokusera så vansinnigt på att spackla över skiten men ibland har man bara inte tid! eller ork! Ja ni vet. Men vad gör man då åt vansinnet?

Jag har här två tips. En billigare och faktiskt bättre (hör och häpna) variant av Nanoblur har dykt upp i form av en produkt vid namn optical blur från Garnier. Det är alltså en primer med rätt mycket silikon i som fyller ut, mattar ner och helt enkelt blurrar till dina fulheter. Silikon är ju helt orgasmiskt att ösa över ansiktet för en kväll men är inte så bra för huden i längden. Men så länge du fuktbombar innan du kör på denna bör det vara lugnt. Optical blur är dessutom sjukt billig i jämförelse med liknande primers som typ smashbox photo finish eller nanoblur, köpte denna för nittionio spänn och det får man väl se som lite av en skräll. Torra flagor be gone! I alla fall tillfälligt.

Nästa tips för oss torrbollar är concealern Fake Up från Benefit. Den lämpar sig bäst för under ögon bruk men man kan med fördel köra på den lite här och var. Faktiskt den enda concealer jag provat som inte fastnar i alla små flagor och skit, utan effortless glider på och dessutom ger massa fukt till ens stackars hud. Om du är oljig i huden kommer du troligen avsky denna, men för en torris är det en välsignelse pga stiftet har en kärna av en mjuk men täckande concealer och en ring runt av genomskinligt något superåterfuktande balsam. Kör på lite transparent puder över och du får en softad återfuktad look i fejset. Är så nöjd med denna!!!

Slut på tips
/WERKIN' GIRL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar