2013-10-31

Radiopsykologen

Har så svårt att somna nu för tiden så jag håller mig sysselsatt in i det sista. Borde kunna somna ganska ok i natt för jag har haft fullt upp idag och var astrött när jag kom hem från dagens terapisession sent nu på kvällen. Men nu ligger jag här och vrider mig. Brukar vara skönt att släcka och lyssna på radio i mörkret, då känner jag mig oftast lugn och inte så ensam. Jag har precis lyssnat på radiopsykologen från 24 oktober och blev så enormt berörd av samtalet. En man som verkade jättefin vid namnet Håkan ringde in för att få hjälp med sitt maniska samlande. Som alltid så lyckades radiopsykologen lugnt och sansat ringa in problemet och hjälpa fram nya tankar och perspektiv. Håkan brukade samla in föremål han hittade som kanske låg i soporna, saker som var trasiga. Han tog med dom hem för han var bra på att laga saker. Så han samlade och samlade och lagade och lagade.

Radiopsykologen sa att han tar hand om saker. Håkan blev ledsen och grät och sa att det hade han aldrig tänkt på. Han tar hand om saker för han önskade att någon skulle göra samma sak med honom.

Alltså jag blev så berörd av denna man!!! Så exotiskt att kunna känna detta. För ett halvår sedan hade det varit omöjligt, jag var helt känsloblockerad och liksom stum för andras känslor. Men nu märker jag att jag orkar släppa in dom igen litegrann. Det är skönt.

/WG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar