2013-10-01

En lektion i hur man blir ägd

Med åldern har jag insett en sak. Nu kommer jag att dela med mig av detta för att hjälpa (eller stjälpa) andra individer. Såhär va: ofta har man förväntningar på en situation. Det kan röra vad som helst, men man har en föreställning om hur man ska agera som oftast är fylld av positivitet. Eller okej, ibland är fylld av positivitet. Aja. Sedan agerar man inte som man har tänkt. Man kanske presterar för lite eller bryr sig för mycket. Eftersom att man inte lever upp till sina förväntningar blir man besviken och nedslagen. Det vill säga: det är diskrepansen mellan förväntat beteende och verkligt beteende som gör att man blir besviken. Detta var teorin. Är ni med? Problemet är att man inte beter sig som man vill göra. Man är inkonsekvent. Nu ska detta appliceras på ett betydande problem: killar.

Säg att det finns en kille i din närhet som du vill ha. Du håller på och smsar och kanske vill ligga med honom eller gå på bio eller vad folk nu gör. Du vet nånstans att han inte är lika sugen som du är, men trots detta gör du dig massa föreställningar om att er relation är jämlik och att han minsann gillar dig lika mycket osv. Sen händer följande: du blir psycho och konstig och messar 15 miljarder gånger och stannar inne en hel kväll med förhoppningen om att han ska ringa. Vad hände nu? JO, du agerade inte som du hade tänkt, du blir besviken och ledsen på dig själv och trots att ni kanske ses så känns det ändå inte riktigt bra.

Problemet: diskrepans mellan förväntat beteende (härlig och kul relation på lika villkor) och verkligt beteende (du skickar 2k sms så fort du får i dig ett glas vin). Hur lösa detta? Förutsättningar: målet är att du ska må bra och du kan inte ändra på killen. JO SÅHÄR! Du konstaterar bara för dig själv: "denna killen äger mig". Då vet du. Du är så fett jävla cp-ägd av denna snubben. Säg det högt för dig själv en gång. Vilken lättnad va? Och alla saker du gör hädanefter kommer vara precis i linje med detta konstaterande. Du är ägd, och just därför ringer du 100 gånger. Du är ägd, därför vaxar du fiffi utifall att han kanske kanske skulle ringa. Du är ägd, därför googlar du alla hans ex. Ditt beteende är inte patetiskt eller självutplånande, du är bara fett konsekvent.

Med vänlig hälsning er beteendeterapeut Queen Of The Najt

3 kommentarer:

 1. Haha, klockren blogg! Får man fråga hur gamla ni är? Känner igen mig så jäkla mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karro! Tack ska du ha. Vi är i våra early twenties. Klassisk ålder för psykiska åkommor att börja spira. Living the cliché! Kram /Werkin' Girl

   Radera
 2. ALLTSÅ OH MY GOD!!! Älskar_detta_inlägget!!!!

  SvaraRadera